lørdag den 1. februar 2014

Lækre og kernesunde muffinsboller

I går bagte jeg de lækreste muffinsboller med lidt hjælp fra Finax. ;)
Jeg brugte melblandingen fra Finax "Græst Durumbrød - med durummel og knækkede durumkerner", men i stedet for at lave et stort brød, brugte jeg min muffinsform. Det er ganske nemt og en opskrift alle kan lave:

Ingredienser:
  • 500g Finax melblanding
  • ½ liter lunkten vand - ca. 25 grader
  • 25g tørgær - følger med melblandingen, brug kun halvdelen
  • Blandede kerner efter eget valg til topping
  • Et æg og lidt kaffe til at pensle med, så kernerne sidder bedere fast, og for at få en sprød overflade
Fremgangsmåde:
  1. Bland tørgæret med melblandingen og bland herefter med vandet, ælt dejen så den er fast - lad den hæve ved stuetemp. i skålen 30 minutter med et viskestykke over
  2. Ælt dejen og lav 12 lige store boller og mas dem ned i muffinsformen - lad muffinsne have i 30 minutter ved stuetemp. under et viskestykke
  3. Tænd ovnen og stil den på 200 grader på varmluft
  4. Bland æg og kaffe sammen (halvt af hvert) og pensl muffinsne
  5. Hak kerneblandingen og drys over muffinsne, så de er helt dækket - hæl resten af kaffe/æg blandingen over, for at få en blank overflade
  6. Sæt muffinsne i ovnen og lad dem bage ca. 15 minutter
  7. Tag muffinsne ud af formen og lad dem køle af på en rist
Og vupti, så har du 12 lækre og kernesunde muffinsboller, som enten tilbehør til maden, eller som morgenbolle med noget lækkert pålæg



Ingen kommentarer:

Send en kommentar